Vår filosofi

Här var det härproducerat!
Vi köper råvaror av hög kvalitet och lagar allting i vårt eget kök.
Hos Kafé Kongelf kommer du aldrig behöva råka ut för importerade hel- eller halvfabrikat med konstiga innehållsförteckningar. De färdiga produkter vi köper in är noga kontrollerade av oss!

Gladare hönor!
Vi köper endast ägg från höns som tillbringar sina dagar frigående och allra helst med möjlighet till utomhusvistelse.

Good food is good mood
Vi undviker otäckingar som t ex raffinerat socker och onödiga tillsatser eftersom detta är konstaterat dåligt för kroppen. Margarin, vitt mjöl och vitt socker förekommer inte i vårt kök.

Vi använder riktigt smör och byter ut det vita mjölet och sockret mot bättre alternativ.

Göta Bubbel!
Vi säljer inte kolsyrat vatten på flaska. Det är en produkt som är superdålig för miljön och för din plånbok. Vi blåser dock gärna liv i ditt vatten på plats och tillsätter gärna färska smaksättare! Prova vårt ”Göta Bubbel” (kommunalt jättegott vatten från Göta Älv) och bidra till en bättre miljö!

KRAV-märkta bönor & ekologiska bananer
Allt i vårt sortiment är inte ekologiskt - men väldigt mycket.
Bananerna t ex är det garanterat alltid. I den mån vi hittar ekologiska råvaror till ett försvarbart pris väljer vi alltid det gröna alternativet. För att kunna konkurrera med andra kaféer måste vi dock i bland välja bort de ekologiska för att inte våra priser till slutkund ska skjuta i höjden. Vi gör medvetna val och välkomnar gäster med frågor och sypunkter! :)

ETT SNÄLLT KAFÉ

"- Vår filosofi är enkel.
Kafé Kongelfs utbud ska vara snällt mot din kropp såväl som miljön.