Hyr hela huset

Vad sägs om att ha ett stort sekelskifteshus alldeles för sig själv under ett dygn eller en helg? På Fästningsholmen, mitt emot anrika Bohus Fästning i Kungälv, ligger Kongelfs Gästgifveri som idag inrymmer nyrenoverade rum för övernattning, och festvåning.

loading...

Hyr-hela-huset-konceptet är ett perfekt alternativ för dig som kanske fyller år och vill samla hela släkten till ett stort kalas. Eller för er som planerar ett överraskningsbröllop eller för er som vill samla klassen 20 år senare.

Det är precis lika smart för dig som arrangerar konferenser och som söker ett alternativ till de stora hotellen. På Kongelfs Gästgifveri blir ditt evenemang inramat av den personliga prägeln och den fantastiska atmosfär som huset såväl som Fästningsholmen erbjuder.

I grundkonceptet ingår:

 • 15 rum i huvudbyggnaden med 33 ordinarie bäddar
  Bäddade sängar och slutstädning är inkluderat i priset
 • Möjlighet till 13 extrasängar enligt tillägg
  Vuxen 250 kr, barn 150 kr (priset inkluderar lakanspaket & frukost)
 • Frukostbuffé kan bokas mot tillägg (från 125 kr/person)
 • Tillgång till ett litet beredningskök
  (OBS! Endast avsett för uppvärmning, ej tillagning/stekning)
 • Tillgång till veranda, ca 45m2, med utsikt mot Bohus Fästning
 • Konferenslokal på tredje våningen (OBS! Ej hiss)
 • Tillgång till huvudbyggnadens duschar/toaletter
 • Gratis WIFI
 • Möjlighet till plats för ceremonier (vigslar, dop etc)
 • Möjighet att boka restaurangen (kostnad för mat & dryck tillkommer)


Pris: 20 000 kr
Påföljande dygn 15 000 kr
(Företag ex moms, privatpersoner inkl moms.)

OBS! Gäller ej julafton eller nyårsafton. Är du intresserad av att boka dessa högtider vänligen kontakta oss för mer information.

Restaurangtjänster köper ni i första hand in via oss. Fråga efter menyförslag.
I samband med t ex konferenser/kursarrangeamng finns möjlighet att på egen hand ordna med lättare måltider. Prata med personalen ang vilka behov ni har så berättar vi om vilka möjligheter som finns.

OBS! För närvarande har vi inte serveringstillstånd men detta kan sökas tillfälligt mot en kostnad om 2000 kr (Obs! Ansökan måste ske minst två månader i förväg).

Vi tillverkar inte bröllopstårtor, men det kan ni ta med själva eller boka hos extern aktör genom oss.

PS! Det går givetvis också bra att boka enskilda rum om du vill bo hos oss utan att arrangera fester. Kanske har ni festen i närheten och bara behöver boende för gästerna? Läs mer om vår anläggning på www.vaghals.se.

Boka visning

Om ni har möjlighet rekommenderar vi att ni gör ett besök hos oss för att själva se vilka möjligheter som finns. Tänk bara på att höra av er innan så att vi har personal på plats med möjlighet att visa er runt. Kommer ni oanmälda är risken dessutom stor att vi inte kan visa upp rum då vi har gäster som bor där för tillfället. Kontakta receptionen på frontdesk@vaghals.se eller via telefon 0303-18900 så hittar vi en tid som passar er.
 

Följ oss på facebook

Bra läge!

Kungälv och Kongelfs Gästgifveri är beläget ca 15 km norr om centrala Göteborg. Om du åker buss från Nordstan /Centralstationen tar det ca 20 min, med bil kör du hit på en kvart. Från Landvetter flygplats tar bilresan 45 min.
 

Vi hade vårat bröllop hos er för snart 2 år sen och det blev så otroligt bra. Vi fick ett "slottsbröllop" i budgetklass och de allra flesta av våra gäster tyckte att det var ett av dom bästa dom varit på. Mycket berodde på hela inramningen och lokalen. Vi kommer alltid vara tacksamma för den möjligheten ni gav oss trots att mina nerver stundtals var på utsidan.

Hälsningar Madeleine

Vanliga frågor

Här har vi samlat information kring vanligt förekommande frågor. Läs mer här!

Om Kungälv

Mer information om Kungälv och vad som finns att uppleva häromkring finns på föjande länkar:

Södra Bohuslän Turism
Officiell besöksguide

Kungälvs Kommun