Konferensaktiviteter för företag & grupper

Här hittar du information om aktiviteter du kan boka via oss. Vad sägs om spökjakt med professionella spökjägare, femkamp på campingen, föreläsningar, träningspass eller yoga? För er som är sugna på att upptäcka Bohus Fästning kan vi även erbjuda en av våra riktiga klassiker, nämligen historisk skattjakt. Självklart kan vi även skräddarsy arrangemang utifrån dina  önskemål! Hör av dig så pratar vi mer om saken!

Du når oss på telefon 0303-18900 eller via mejl till frontdesk@kongelfsgastgifveri.se
 

* * * LAXTON GHOST SWEDEN * * *

Tror du på spöken?
Välkommen till en spännande natt på Gästgifveriet

Välkommen att tillbringa en natt på Kongelfs Gästgifveri tillsammans med de professionella spökjägarna från LaxTon Ghost Sweden. Här får du chansen att utmana dina egna föreställningar och rädslor i sökandet efter andevärlden.

Kvällen inleds med kvällsmat på Kafé Kongelf.  LaxTon berättar om hur det funkar att jobba som professionella spökjägare och förvisar de instrument som kommer användas under kvällens utredning. Omkring 20:00 delar vi
upp oss i mindre grupper och beger oss till olika platser i huset och dess närområden för att försöka få kontakt med andevärlden.

Spökjakten/utredningen  pågår mellan 22:00-03:00
Logi i enkel- eller dubbelrum.
Frukost serveras mellan 09:00-12:00.
Enklare nattamat och en liten goodiebag från LaxTon ingår.


För prisuppgift och mer information, kontakta oss via mejl till frontdesk@kongelfsgastgifveri.se eller via telefon 0303-18900.


Tidsåtgång: se ovan

Minimum antal deltagare:  5 personer
OBS!  För att ni ska få en så bra upplevelse som möjligt är antalet platser begränsat till max 20 personer/tillfälle.

Genomförbar: hela året
OBS! Efterfågan är hög under höstmånaderna. Boka gärna i god tid om denna period är aktuell för er grupp.


 
LaxTon Ghost Sweden

2017 gjorde vi tillsammans med LaxTon en första utredning i vårt hus och av Tjuvholmen (den gamla medeltida galgbacken som ligger nära gästgiveriet).

För den som är nyfiken finns hela utredningen (och mycket annat spännande material här:
https://www.laxton.se/spokjakt/spokjakt-kongelfs-gastgifveri/

 

FÖRELÄSNING med LaxTon Ghost Sweden

Tror du på spöken eller tillhör du den mer skeptiska skaran?
Oavsett vilket är du välkommen till ett spännande föredrag på Kongelfs Gästgifveri där du träffar LaxTon Ghost Sweden. Hör dem berätta om hur det är att jobba som professionella spökjägare och hur det kommer sig att de slog in på den banan från början. Den här kvällen får du kolla närmare på den tekniska utrustning som de använder under sina utredningar och även stifta bekantskap med vårt hus där det händer både det ena och det andra.

Tidsåtgång: ca 1.5-2 h

Minimum antal deltagare: 10 personer

Genomförbar: Januari-December

HISTORISK SKATTJAKT på Bohus Fästning (Våghals)
En populär teambuilding-aktivitet som sätter fart på benen såväl som hjärncellerna.  Upptäck Europas bäst bevarade ruin under aktiva och roliga former. När ni går härifrån har ni lärt er massor om hur gruppen fungerar när det kommer till samarbetsförmåga och om fästningen och Kungälvs historia!

I tävlingens första moment skall lagen med hjälp av kryptiska ledtrådar och en skriftlig “fästningsguide”, försöka lista ut var vi har gömt tolv bokstäver.  När lagen väl hittat bokstäverna gäller det att lista ut vilket ord vi söker. Tillsammans bildar bokstäverna det ord som talar om var skatten finns gömd. Då ledtrådarna kan vara ganska svåra går det efter tävlingens första moment att få ledtrådar genom ett antal fysiska uppgifter.

Tidsåtgång: ca 1.5-2 h

Minimum antal deltagare:
10 -150 personer

Genomförbar: Januari-December

Kläder efter väder!  Tänk på att informera alla deltagare om att ha bra skor på fötterna!

FEMKAMP med Våghals
Här får ni följa med gästgiveriets personal ner på campingområdet och köra en klassisk femkamp tillsammans med kollegorna. Ett lagom långt avbrott i konferensen som sätter fart på kroppen såväl som hjärncellerna.  Det vinnande laget belönas med ett fint pris från Kafé Kongelf.
Femkampen anpassas efter gruppens sammansättning och förmågor (mer eller mindre fysiskt krävande enligt önskemål från våra kunder).

Tidsåtgång: ca 1.5-2 h
Minimum antal deltagare: 10 personer
Genomförbar: April-Oktober

Tidsåtgång: ca 1.5-2 h
För stora grupper krävs lite extra tid för logistik.

Antal deltagare:
6 -150 personer

Genomförbar: Januari-December
OBS! Utomhus & kläder efter väder