Välkommen till Kafé Kongelf

Välkommen till vårt nya fina kafé på Fästningsholmen i Kungälv (som öppnade 25 augusti i år). Här erbjuder vi ett matutbud fritt från halvfabrikat, vitt mjöl och raffinerat socker. Vi bakar det mesta själva och våra menyer är baserade på naturliga råvaror. De produkter vi köper in som är färdiga är noga utvalda från hållbara leverantörer. Vi har många glutenfria alternativ och använder oss bara av riktigt smör samt ägg från frigående höns.

Välkommen till kafét där allt är lika gott som på andra ställen - bara lite snällare för din kropp och för vår natur.

Kafe Kongelf är en del av nyrenoverade Kongelfs Gästgifveri som ligger vid foten av Bohus Fästning.  Anläggningen ligger i den södra delen av Kungälv, bara 15 min norr om Göteborgs Centrum.  Det vackra huset vi håller till i är från 1881 och var en gång i tiden stadens folkskola.

Vid 1600-talets början flyttades Ny-Kongelf hit till Fästningsholmen på Christian IV befallning. På den tiden bodde det ca 500 personer i staden. Här på holmen fanns också sedan 1681 ett gästgiveri som sedan flyttades till det nya torget där vår granne Fars Hatt nu ligger.  Nu, flera hundra år senare har Fästningsholmen återigen fått ett gästgiveri och du är hjärtligt välkommen hit!

KORT OM KONGELF

Kafe Kongelf har öppet
alla dagar i veckan kl 10-19.


Övriga tider har vi öppet i samband med evenemang samt mot förbokning.

Kolla gärna i vårt kalendarium för information om vad som händer hos oss framöver. Det är mycket roligt på gång!

Vi serverar lunch mån - lör
kl 12:00-14:30.

Varje lördag kl 11-15 erbjuder vi Familjefika på Kafé Kongelf.
Läs mer i kalendariumet.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du veta mer om vad som är på gång hos oss. Du får också ta del av exkusiva erbjudanden!

Kungälvs Gästgifveri
Färjevägen 2
442 31 Kungälv

Tfn: Kafé Kongelf 0766-264001
E-post hej@kafekongelf.se
Öppet alla dagar 10-19

Tfn reception 0303-18900
E-post: frontdesk@vaghals.se
www.kongelfsgastgifveri.se