Praktiska tips inför bröllop

www.fotokillarna.se www.fotokillarna.se

På er bröllopsdag ska ni helt kunna ägna er åt att vara brudpar och festens absoluta centrum. Vi vet hur mycket planering och möda som ligger bakom den stora dagen. Ni har tänkt rätt, tänkt långt och tänkt mycket. Ändå kan saker bli mariga. Låt oss få dela med oss av några få praktiska tips, som man lätt glömmer.
 

 •  Utse en person som är ansvarig för gästernas logi. Det händer alltid oförutsedda saker och för att ni skall slippa ordna med sängkläder till gamla moster i sista minuten på bröllopsdagen är det bra att ha någon annan som löser det praktiska åt er.
   
 •  Det går att spara mycket pengar på att fixa mat och dryck själva. Men om ni har möjlighet så försök prioritera serveringspersonal. Det är inte meningen att ni själva ska springa och fylla på såsen eller diska efter festen.
   
 • Välj rätt toastmaster! Om ni inte har en naturbegåvning i släkten så fundera på att hyra in en professionell. Det är en konst att skapa rätt stämning på en fest och ni kan ställa mycket högre krav på en inhyrd person. Syrran och hennes kille kan i stället få uppdraget att vara värdpar och ändå få sin del av uppmärksamheten.
   
 • Glöm inte kissepauserna och begränsa tiden för tal. Ingen trivs på en bröllopsfest där talen är för långa och allt fokus är på brudparet. Ja, det är er stora dag men det är era gäster som gör festen. Försök att göra gästerna delaktiga och tänk på att redogöra för dagens program så att gästerna vet vad de har att vänta och när det finns paus för att springa på toa.
   
 •  Spara paketöppningen till frukosten. Det finns inget tråkigare för gästen än att sitta och titta på när ett brudpar öppnar presenter i flera timmar. Bjud på frukost dagen efter, då kan ni öppna paket och prata om gårdagens begivenheter. Dessutom förlänger ni firandet och får en avslappnad stund med nära och kära.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln